SANT JULIA DEL MONT

SANT JULIÀ DEL MONT

(PARC NATURAL DE LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA)

20 d'octubre de 2007

 

Introducció:

Monestir benedictí del municipi de Santa Pau (Garrotxa), situat al cim de la serra de Sant Julià del Mont (903 m. alt), a l’extrem septentrional del terme, al límit amb el de Sant Joan les Fonts.

   

La serra, continuació vers l’Est de la serra de Batet, separa la vall del Ser (o de Santa Pau), al Sud, de la vall del Turonell i de les altres valls, tributàries del Fluvià, al Nord.

El monestir fou fundat vers el 866 per l’abat Rímila, que a precs del comte Otger de Girona obtingué aquell any un precepte de Carles el Calb  d’immunitat i confirmació de béns. Aleshores era dedicat a Sant Julià i Sant Vicenç. Mort Rímila, s’uní en qualitat de priorat o cel-la monàstica a Sant Esteve de Banyoles. Consta com de Banyoles entre el 878 i el 1175. Des del s XIV fou una simple parròquia de l’ardiaconat de Besalú, que més tard (s.XVII) era sufragània de Sant Miquel de la Miana (la Parròquia de Besalú).

L’església de Sant Julià té una nau romànica, amb capelles laterals posteriors, un campanar sobre la façana i un pòrtic.

Integrants de la sortida:

D'esquerra a dreta: Quimet, Josep Maria, Lluís i Ramon al camí de Sant Julià del Mont, al fons podem veure el volcà Croscat

 

Recorregut:

Sortim del restaurant Can Xel, pasem per les graderes del volcà Croscat i ens enfilem per cami trialer cap a la zona del Puigsacreu, passem per sota S.Abdo, desde coll de Boixeda, ens enfilem per unes dures pujades cap a Sant Julia del Mont (lamuntanya mes alta de la Baixa Garrotxa, la baixada pel mateix camí fins a coll de Boixeda i tornem per el càmping

Programa per calcular el grau de dificultat d'una ruta GPS

Traçat del recorregut obtingut pel GPS

Perfil altimètric del recorregut

Track per l'OziExplorer o pel CompeGPS

INDEX IBP 79,44